Om V. Bossotti, Piemonte, Italien

Vincenzo Bossottis vingård ligger i det hæderkronede Piemonte, nærmere betegnet i den lille by Cisterna i Roero, hvor jorden er lettere og mere mineralsk end i Barolo området Langhe, hvor piemontefans normalt holder sig til. At Roero er skammeligt overset er dog ved at ændre sig – i dag hører nogle af de mest fremadstormende vinmagere i Piemonte netop hjemme i Roero. Vincenzo er en af disse unge kometer og beviser til fulde, at Piemonte ikke kun handler om Barolo og Barbaresco. Vincenzos vine er personlige og raffinerede vine med såvel et moderne tilsnit og dybe rødder i Cisternas århundredelange tradition for vindyrkning. Udover fremragende Barbera laver Vincenzo også vin på den underseatede Croatina-drue, som giver en flot, dyb, morbærduftende vin med høj drikkeglæde. Juvelen i Vincenzo Bossottis portefølje er dog hans Nebbiolo, hvor druerne hentes fra den anden bred af Tanarofloden, nemlig i Langhe, hvor de får ekstra tyngde. Vinen kan med rette kaldes en mini-Barolo med det forbehold, at der ikke er spor ‘mini’ over den

vb01 V. Bossotti Langhe Nebbiolo Mini-barolo fra kometen fra Cisterna. Kompleks og dybsindig, som nebbiolo skal være. Vinen har alle de egenskaber, nebbioloentusiaster har på ønskesedlen: En kompleks og dyb duft, en kirsebærdomineret frugt med elementer af hybenrose, virginiatobak og bittermandel samt en der både spiller på det friske og det tørre, markerede tanniner – og et delikat strejf af fad, der gør vinen drikkevenlig allerede
vb02 V. Bossotti Barbera d Asti Klassisk Barbera, men i denne version fra kommunen ASTI ikke ALBA – masser af frugt og godt med syre!
lb02 V. Bossotti Barbera d Asti Superiore Mørk, bærmættet og flot barbera fra den nye komet i Cisterna. Chokolade, kirsebær og mynte og lidt espresso i finish. Verdens bedste pastavin?
 

website af atriumWeb ApS - Online markedsføring