Om Castagnoli, Toscana, Italien

Italiens vinhistorie udspringer fra Chianti. Intet andet område i Italien har så konsistent eksisteret som kvalitetsvinområde i så mange århundreder som det er tilfældet her omkring byerne Gaiole, Greve, Castellina og Radda, der alle ligger i det oprindelige Chianti-område, i dag samlet under DOCG’en Chianti Classico. Den lille landsby Castagnoli i hjertet af regionen har været hjemsted for vindyrkning i omkring 1000 år – og det imponerende bygningsværk, der skuer ud over dalene har været i ejerforhold i stort set alle Toscanas navnkundige adelsfamilier. I dag laver Rocca di Castagnoli nogle af områdets mest anerkendte vine – og dermed vine på sangiovesedruen, når den er bedst og mest autentisk. Nye metoder og tiltag koeksisterer med erfaring og respekt for terroiret.

cg00 Castagnoli, Chanti Classico. Ny årgang fra mestrene hos Rocca di Castagnoli. Om tidligere årgang skrev pressen: Sådan skal en chianti skrues sammen – kirsebær og fløjl, læskende frugt og saftige tanniner. “…gid flere almindelige Chianti Classicoer var som denne, både i stil og i pris,” skrev . En magtdemonstration af balance og terroir! ★★★★★ og Ugens Vin i Vinforum, ★★★★★ i Vinavisen og ★★★★★ i Ekstra Bladet. Om 2013: 90 point fra Galloni & 18 Point Vini Espresso.
cg01 Castagnoli, Buriano Ren cabernet sauvignon fra Rocca di Castagnoli, men med et umiskendeligt toscansk præg.  2010 i Toscana er en enestående årgang, også for cabernet sauvignon. 94 Point Galloni & 93 Point Wine Enthusiast
cg02 Castagnoli, Poggio a’ Frati Gad vide hvilken vin der kommer af én af Chiantiregionens mest sagnomspundne marker i topårgangen 2010? Måske en kommende legende
cg03 Castagnoli, Stielle Husets bud på en sangiovesedomineret supertoscaner i den allerede legendariske årgang 2006, hvor alt bare flaskede sig. Nye franske fade, en sjat cabernet og en floral, krydret duft i mesterklasse.

website af atriumWeb ApS - Online markedsføring