Om Raineri, Piemonte, Italien

Raineri er et ungt sideprojekt fra Gianmatteo Raineri, der til daglig er vinmager hos Piemonte-legenden Domenico Clerico i Monforte d’Alba. Filosofien bag vinene er den samme som hos den gamle mester Clerico: Ekstrem omhyggelighed i vinmarken og i kælderen. Intet er overladt til tilfældighederne og resultatet er tætte, saftige og aromatiske vine i en semimoderne stil. Vinene gæres og lagres i Domenico Clericos kælder. Derfor er Clerico konstant med på sidelinjen og smager Gianmatteos vine næsten dagligt. Som Gianmatteo siger, så ved han, at han har gjort noget rigtigt, hvis der breder sig et smil på mester Clericos læber

lb04 Raineri, Langhe Rosso Mesterlig Nebbiolo fra Gianmatteo Raineri med 14-18 mdrs fadlagring. Ultraharmonisk, tæt og frugtig. Absolut oppe at snappe barolo’erne i haserne!
lb01 Raineri, Barbera D’Alba Tæt og rig Barbera med ultrapræcis syre, frisk frugt og umiskendelig charme – den perfekte madvin. Et insidertip: Hold øje med Jimmi Raineris hemmelige projekt, skriver Gastro!
ra03 Raineri Barolo Han har overgået sig selv, Jimmi Raineri. En verdensklasse-barolo med elegance og fylde og umiskendeligt præg af den legendariske årgang 2010s fortræffeligheder. Fra topmarker i Santo Stefano di Perno. 24 mdr på fad, heraf en sjat del nye franske barriques. 2010 er svaret på alles bønner om legendarisk årgang, der kan drikkes nu og lagres i årtier – som årgang fik den 98 parkerpoint! OM 2008: 92 Point Robert Parker. 5,5 STJERNER UD AF 6 I GASTRO ” FANTASTISK IKKE MINDST TIL PRISEN” 94 Point Anders Grøndahl “Fremragende”.
ra04 Valinière Jimmi Raineri er Domenico Clericos højre hånd og i sin fritid laver han topseriøs vin fra gamle, krogede stokke. Denne Monserra er hans top-barolo – en cru fra to parceller i Santo Stefano di Perno (Monforte) og Badarina (Serralunga) har fået 24 mdr på barriques og byder på tæt, silkeblød og saftig frugt med kirsebær, hybenrose, tjære, jordbær, lakrids og kamfer. 93 point James Suckling.

website af atriumWeb ApS - Online markedsføring