Om Petra Unger, Kremstal, Østrig

Petra Unger er forholdsvis ny i Kremstal. Hun overtog vinbruget efter sine forældre i 1999, men udfylder allerede en markant position i området. Hendes vinmarker er placeret på begge sider af Donau på kanten af Kremstal ved begyndelsen af Wachau. Hun har andele i vinmarker med så prominente navne som Oberfeld, Gottschelle, Fuchaberg, Hinter Kirchl, Zellerkreuz og Gaisberg. Med andre ord marker, der er blandt regionens allerbedste – stejle, knoldede og ofte med jordtypen løss i undergrunden, hvilket kaster vine med tårnhøj mineralitet af sig. Nætterne er kølige og Donaus nærhed regulerer varmen fantastisk. Petras vine er præcise, vibrerende og personlige.

pu01 Grüner Veltliner ‘Q’

Druer fra Oberfeld og Erste Lage Gottschelle. Frisk, fyldig, mineralsk. Gule æbler og pærer i duften.

pu10 Zweigelt Rosé ‘Q’
pu02 Grüner Veltliner Zieselrain

Druer fra Oberfeld-marken med det tykke løsslag. Gule stenfrugter, hvid peber, mandelskind og pink grape!

pu03 Grüner Veltliner Gottschelle

Reserve

Druer fra Erste Lage Gottschelle. Bugner af filippaæbler, syltede pærer, pink grape, florale noter og hvid peber. Den perfekte vin til hvide asparges!

pu04 Riesling Steinterassen

Druer fra Hinter Kirchl og Gaisberg. Absolut topklasse-Riesling med tonsvis af mineralitet, skifer, kridt og vådt grus pakket ind i spandevis af moden, gul frugt som ferskner og mispel. Lagret på 100% stål.

pu05 Riesling Gaisberg Reserve

Ungers stolthed. Helt igennem håndlavet fra stokke plantet i 1964. Mineralsk, stenfrugtdrevet Riesling. Opulent og ultraskarp på samme tid. Oser af mirabeller, pære, lilje, hvid peber, fennikel og en syre, der rammer så præcist som en Federer-serv.

pu06 Zweigelt Fuchaberg

Kirsebær vælter ud af denne vellavede Zweigelt lagret halvt på tank, halvt på fransk eg. Letkrydret og ultraren version af Østrigs mest plantede rødvinsdrue.

pu07 Pinot Noir Gottschelle Reserve

12 mdr. på nye egefade fra Erste Lage-marken Gottschelle. Skovbær, et strejf af pomerans og flødekaramel. Utrolig harmonisk, saftig og lækker!

website af atriumWeb ApS - Online markedsføring