Om Leon Barral, Faugères, Frankrig

Han får flere og flere fans, biodynamikeren og excentrikeren Didier Barral, der i Faugères laver nogle af Sydfrankrigs interessanteste vine. En ildsjæl med biodynamik, steiner-inspirerede månefaser og biodiversitet som hjertesager og nogle radikale ideer om vinmageri. Mens køerne trisser rundt mellem stokkene (1 ko pr hektar) og gøder naturligt, gør stokkenes bittesmå druer sig klar til at blive til most og senere til vin i Didiers fantastiske balancegang mellem koncentration, overdådighed og mineralitet.

Didier arbejder med det lokale klima og går ikke efter enøjet efter den største koncentration, men efter balance og harmoni. Hos Barral er idealet om naturlig vin lov – derfor er vinene selvfølgelig lavet uden tilsætning af kulturgær, sukker, syre og sulfitter. Og gæret på cementtanke. Didier dyrker Syrah, Mourvedre og Grenache (og lidt hvid Terret!) og stokkene er selvfølgelig oldgamle – nogle op mod 100 år! Vinene er magiske, koncentrerede som stor Chateauneuf-du-Pape, men elegante som Bourgogne. Antitesen til moderne konsumvin!

lb04 Faugères Blanc2012.Enestående hvid på stort set uddød Terret! Umiskendelig Didier-stil!
lb01 Faugères2011.Grenache, Carignan og Cinsault. Power og elegance i én!
lb02 Jadis2011.Det lykkelige ægteskab mellem fyldig frugt og mineralitet.
lb03 ValinièreVin de Pays 2011.Toppen. Enestående mix af Mourvedre og Syrah fra nordvendt skråning. Elegant og dyb.

website af atriumWeb ApS - Online markedsføring