Om Jakob Jung, Rheingau, Tyskland

Over 200 års erfaring samt nogle af de bedste marker i den historiske vinby Erbach lader sig også smage i husets ‘classic’ – en off-dry Riesling med rank ryg, blid frugt og umiskendelig Rheingausk klasse.

Med andele i nogle af områdets bedste marker, samt en uhyre omsorg for hver enkelt vinstok er det ikke mærkeligt, at Jakob Jung ligger helt fremme blandt Rheingaus bedste producenter. Så sent som i september 2010 fik huset, som det eneste, to flotte andenpladser ved verdens største Rieslingkonkurrence, Best of Riesling 2010. I konkurrencen deltog næsten 2000 andre vine, så der er med andre ord tale om et overordnet uhyggeligt højtkvalitetsniveau for husets vine. Husets vine, der i dag laves af nyeste generation, Alexander Johannes Jung, er et møde mellem et årtusinds vinhistorie og moderne vinmageri. Vinene er ekstremt vellavede, præcise og med den balance mellem frugt og mineralitet, som næppe mestres på lignende niveau nogetsteds i verden. Vinene lagres i en mere end 250 år gammel og mere end 110 meter lang kælder, udhugget i klippen otte meter under jorden. Her er temperaturen året rundt 11 grader, hvilket er ideelt for opbevaring af de flotte Rieslingvine.

jj02 Jakob Jung, Riesling 1 liters Én hel liter tør, sprød, velduftende og gudeskøn Riesling fra topvinmageren Alexander Jung. Over 200 års erfaring samt nogle af de bedste marker i den historiske vinby Erbach lader sig også smage i husets standardcuvée. Tidligere årgang fik 2 x ★★★★★ fra Avisen.dk & Vinavisen.dk.
jj01 Jakob Jung, Riesling, Classic Husets Feinherb (off-dry) basis-Riesling med navnet Classic er en italiensk charmør fra Tyskland: Blød frugt – og masser af det – en læskende friskhed og kanten af sødme. Elegance fra gamle dage, dengang Tyskland var verdens førende vinnation.
 
 

website af atriumWeb ApS - Online markedsføring