Om Domaine Begude, Limoux, Frankrig

Domaine Begude er en 29 hektar stor familieejet ejendom med marker i 320 meters højde for foden af Pyrenæerne. Vi er i Limoux i det sydlige Frankrig, hvor vingården blev grundlagt i slutningen af det 16. århundrede (!) og i dag stadig dyrker det helt specielle terroir i området.
Der er tale om elegante cool climate-vine, der får masser af struktur og mineralitet fra det kølige klima på skråningerne og den lange vækstsæson. Udbytterne er holdt ekstremt lavt – under 20 hl/ha for de enkelte vines vedkommende! Domænet drives økologisk. Der er tale om forrygende vine til spotpris – hør bare hvad fx Robert Parker skriver om Terroir 11300 Chardonnay:
“Fuldstændig forførende. Fuld af blomster, citrus, frugt fra haven og mandel. En frodighed af tekstur uden at friskheden går tabt. En udpræget mineralitet, der ville
være værdig til en Chablis til det tredobbelte.”
Her er der tale om genial Sauvignon Blanc fra nordøstvendt skråning i

Gewurztraminer-bottle-small
Sauvignon Blanc copy
Chardonnay copy
Gewurztraminer-bottle-small
Pinot Noir copy
EspritB
Bu01 Sauvignon blanc. Indbegrebet af en skaldyrsvin med enestående friskhed og karakteristisk Sauvignon-næse med hyld, græs, stikkelsbær og limeskal.
Topkarakter i VinAvisen.dk!
Bu02 Chardonnay “11300” Begudes lille mesterværk – Chardonnay fra 340 meters højde med oceaner af lækker mineralitet, filippaæble og sprød pære.
Bu03 Pinot Noir. Det burde være umuligt at pakke mere dirrende saftig Pinot-frugt ned i en flaske vin end Begude gør med denne charmør: Lyse kirsebær og vilde hindbær kappes med en flot mineralitet om at komme til orde i glasset
Bu04 Exotique, Gruner Veltliner. Østrigs nationaldrue er på springtur til Limoux. Hvid peber dominerer med pære, sten og fersken underneden. Selvfølgelig med James’ kendte fingeraftryk, der betyder, at vi har at gøre med en vin, der er fantastisk til mad – her måske endda af den fjernøstlige slags.
Bu05 L’Etoile, Chardonnay. “Her smager det, så Meursault-englene synger.” 4 ud af 5 stjerner Vinforum.dk:
“Meget ren og balanceret smag. God chardonnay.” 5 ud af 5 Vinavisen.dk
“Superlækker hvidvin i Bourgogne-stil med en ren, blød druesmag og diskrete fadtoner. En vin i perfekt balance – og fremstillet af økologisk dyrkede druer.” 91 Point Vinbladet
Bu07 Crement d’ Limoux NV. Crement d’ Limoux når det er aller bedst! Vinen har både friske frugtnoter, domineret af pære og kvæde, aromatiske urter såsom fenikkel og laurbær tillige med en udpræget mineralitet, der kan få selv en trænet blindsmager til at gætte på god champagne fra Côte des Blancs! Smagen er stor og voluminøs i munden.
Bu08 Secret-du-Sud, Gewurtztraminer. Gewurztraminer fra Sydfrankrig? 18 hl/ha – lavere høstudbytte kan nærmest ikke lade sig gøre. Resultat: Intens, højaromatisk gewurz med en forunderlig elegance.
Bu09 L’Esprit, Pinot Noir. En sydfransk Côte de Nuits. Bourgognefanatikere skal holde ørerne stive, for her er det hele, bare til en helt anden pris. 25 hl/ha og eminent mineralitet. Enestående.
Bu10 Le Paradis, Viognier. En mini Condrieu, det lille område i den nordlige del af Rhone dalen er helt klart inspirationen til denne Viognier! Noter af grønne mandler, anis, pære og fresken”
Bu11 Rose, Pinot Noir. 100% økologisk Pinot Noir. Dyrket på marker med hovedsaligt ler og kalk. Hvilket giver en utrolig delitakt og kompleks vin. Vilde skovjordbær, tranebær og mirabelle – Den perkefte sommer vin!

website af atriumWeb ApS - Online markedsføring