Om Rion, Bourgogne, Frankrig

Daniel Rion grundlagde i 1955 Domaine Daniel Rion et Fils i den lille Côte de Nuits-by Prémeaux-Prissy. Fra 2 hektar til 18 hektar er det gået, og domænet varetages i dag af brødrene Cristophe og Olivier Rion. Gamle vinstokke, økologisk (ikke-certificeret) dyrkning, enorm opmærksomhed i marken giver vine, der har dybde, frugt, renhed og klasse. Rion-brødrene bruger nye fade alt efter årgangen og marken, så husstilen er dyb, intens, rig og med noter af modne moreller, spejderhagl og bitter kakao. Passetoutgrain er deres letteste og mest charmerende vin – den opfører sig umiskendeligt som Bourgogne, men med streg under letdrikkelighed og saftighed. Prøv den ved 12-15 grader og giv den luft.

ri01 Daniel Rion, Passetoutgrain. Bourgogne Passetoutgrain er Rion-søskendes saftigste vin med 1/3 gamay i blandingen. Lys, duftende og med lutrende syrefriskhed. Ribs, tranebær og Kongen af Danmark. Skal drikkes i store slurke og går genialt i spænd med varme dage, fjerkræ, stegt fisk…
ri02 Daniel Rion, Cotes de Nuits Village Måske Bourgognes bedste CdN-Villages. Fra en lille parcel (2,2 ha) med op til 50 år gamle stokke. Lagret på brugte (en gang) fade og med et årtis fremtidsmuligheder. En meget smuk terroirvin med små kirsebær og mineralitet en masse
ri03 Daniel Rion, Nuits St Georges “Grandes Vignes” Fra klassisk ler og kalkjord med mergel. Nogle stokke op mod 80 år! 50% nye fade får denne magtfulde og rige NSG og det giver sig udslag i en potent vin med duft af vilde bær, rosmarin, saltlakrids, bark og kamfer
ri04 Daniel Rion, Grand Cru “Echezeaux” Sagnomspunden Grand Cru fra Vosne Romanée. Kødfuld, rig, elegant og blid på samme tid med vilde, syltede hindbær, viol, urter, soja, kamfer og en alenlang og kompleks eftersmag. Fra stokke på mindst 60 år. Kan gemmes i uanede tider. Årgang 2012 er fænomenal. 

website af atriumWeb ApS - Online markedsføring