Om Claps, Friuli, Italien

Claps er lavet af Albino Armani.

Friuli er nærmest ikke Italien – godt gemt væk oppe i den absolut nordøstlige del af landet nær grænsen til Slovenien.
Slavisk og centraleuropæisk indflydelse har her været større end den italienske.
Også vinmæssigt er vi langt væk fra varme, rige italienere – her drejer det sig om kølig elegance, mineralitet og et særligt fokus på de lokale, indfødte druesorter.
Claps-serien præsenterer smukke, balancerede og madvenlige versioner af såvel Friulano, Refosco og Traminer. Alle druesorter, der pt. nyder stor international interesse for deres autentiske og friske karakter.
Friuli er et af de mest interessante og spirende områder for italiensk vin i dag – og det kan smages i Claps-seriens lækre vine.
Jordbundsforholdene er stenede, kalkede jorde, der giver vine med flot og aristokratisk mineralitet, samt en elegant kølighed.

aa20 Claps, Friulano. Også kendt som Sauvignon Vert – en slags mindre aromatisk version af Sauvignon Blanc med mere fylde. Genial til mad – klassisk til den lokale, verdensberømte San Daniele-skinke.

Vinforum.dk: “Den smager bare godt!”

aa21 Claps, Traminer. Stamfaderen til Gewurztraminer – men slet ikke så overvældende aromatisk og svulstig. Tværtimod en fin, afbalanceret aromatik, let fylde og krydret, pebret finish. Ostevin? Jatak! Skaldyr – perfekt!
aa22 Claps, Refosco. ★★★★★ Vinavisen.dk, ★★★★ Winelab.dk: “Superlækker”. Rød frugt i massevis med en smule floralitet i næsen. Refosco er ved at opleve sin anden ungdom som en drue, der både giver forrygende madvine og vine, der er tro mod deres ophav.
 

website af atriumWeb ApS - Online markedsføring