Om Teyssier, Bordeaux, Frankrig

Engelske Jonathan Maltus er kendt som en af rebellerne i Bordeaux. I midten af 1990’erne var han blandt den håndfuld af innovative producenter – kaldet ‘les garagistes’ – i St-Émilion, der begyndte at fremstille de såkaldte garagevine – små toptopvine typisk fra særligt udvalgte vinmarkerog med fokus på langt rundere, federe og fyldigere nuancer end den traditionelle tanniske og benede Bordeaux. Enkeltmarksvinene fra Maltus’ eget Chateau Teyssier, Le Dôme, Les Astéries og Le Carré er perfekte eksempler på ultimative vine med maksimal fylde og frugtkoncentration. Der er ikke sat en fod forkert og vinene kan uden problemer sættes ind i smagesæt med de største højrebredsvine i verden: Petrus, Le Pin osv.

Sent som i årgang 2009 fik vinene enorme ratings fra Parker med Le Dôme som topscoreren til 100 points!

te10 Chateau Teyssier. J. Maltus er bosiddende på selve Chateau Teyssier, om vinen er lavet på markerne der omkranser huset. der var med denne vin det hele startede, primært Merlot og en snert af Cab. Franc – Den nye skole på højre side af floden
te08 Le Dôme. En af de ABSOLUT bedste vine fra St. Emillion! Le Dôme bliver hvert år rated med de helt store navne, Petrus, Angelus ect.
te13 Clos Nardien. Noget så sejt som seriøs hvidvin fra St. Emillion, lavet på Sauvignon Blanc, Semillion og en smule Muscadelle. Tropisk frugt, fedme, vanilje og en virkelig lang eftersmag
te06 Le Carre Er en de single vinyard vine Maltus er mest stolt af! Her kan man virkelig fornemme den nye stil, koncentration, frugt og masser af stil!

website af atriumWeb ApS - Online markedsføring