Om Evohe, Aragon, Spanien

Evohé’s mål er at lave vin i særklasse fra gamle garnachastokke i det vinmæssigt afsides Aragonien i Nordspanien.

Garnacha er blevet dyrket i Aragonien siden det 12. århundrede, men kommer fra Sardinien, der på det tidspunkt var en del af kongeriget Aragonien. Derfor er druen på sin vis hjemmefødt i Aragonien, hvorefter den spreder sig til fx Rhône i Frankrig, hvor den i dag høster størst anerkendelse under navnet Grenache.

Tanken bag Evohé er centreret omkring de gamle vinstokkes potentiale, hvorfor der høstes med så lavt hektarudbytte som muligt, manipuleres så lidt under vinifikationen som det lader sig gøre og på den måde får man vin, der både er tæt, fyldig, elegant og terroir-tro.

ev01 Evohe, Garnacha Blanca Intens duft af moden pære, stikkelsbær og blomster. Smagen er frugtig med en krydret finish. Vinen har ligget på gærresterne, som er med til at give ekstra fylde. Alkoholprocenten på 14% er også med til at gøre vinen til en kraftig sag. En interessant vin på en drue man sjældent oplever som eneste drue i flasken
ev02 Evohe, Garnacha Smagen er domineret af en mørk, dyb og intens smag af mørke skovbær, fulgt op af saftige tanniner. Evohé afslutter blød og “kølig”, med en lang, lakrids domineret eftersmag
 
 

website af atriumWeb ApS - Online markedsføring