Om Harewood, Great Southern, Australien

Great Southern er et af de vildeste vinområder i Australien. Et broget tæppe af forskellige klimaer og jordbundsforhold. Prisvindende vinmager Kellie har givet sig selv den udfordring at lave small batch-vine, der afspejler de vildt forskellige klimatiske forhold – og han mestrer at give sine vine en frisk coolness og fuld modenhed.

 

Harewood Estate laver vine fra den ”sjove” subregion Denmark. Flere af vinene har heraf navnet Denmark stående på labellet. Harewood er et moderne og stilsikkert vineri, som laver vine med mere friskhed og elegance end det typiske billede på Australsk vin

hw01 Harewood, Munda Biddi Shiraz En brølende saftig shiraz fra det middelhavslignende Blackwood Valley ca 300 km syd for Perth. Grønne dale, brusende floder og vinstokke i midten af det hele. Munda Biddi er lavet på perfekte druer, der gæres på rustfrit stål og får en duft i glasset af fuldmodne brombær, vilde kirsebær, viol og sort peber og en smule espresso og vanille fra fadlagringen. En fortryllende allrounder, der klarer braiseret svinekød, røde bøffer, lammekølle og et glas til kokken.
hw02 Harewood, Munda Biddi White Én af de mest charmerende og vellavede australske hvidvine vi længe har smagt: 55% Semillon og 45% Sauvignon Blanc, som i Bordeaux’ fineste hvide, og med druer fra cool climate-områderne Denmark og Frankland River. Stikkelsbær og passionsfrugt vælter op af glasset og giver med vinens præcise syre en vin, der er eminent til mad
hw03 Harewood, Riesling, Mt. Baker Sprød, frisk og citrusduftende enkeltmarks-riesling fra Mount Barker i Great Southern; ét af de vildeste og mest interessante vinområder i Australien
hw04 Harewood, Chardonnay, Denmark Smuk og fyldig chardonnay fra Denmark-regionens kølige marker. Fadlagret, så vinens aromaer af citrus og nektarin understreges af lidt smørret fadfedme, der aldrig tager overhånd, men kun tilføjer kompleksitet. Strengt styret elegance
hw05 Harewood, Pinot Noir, D-Block Wow, tænk at særligt udvalgte kloner fra Bourgognes bedste marker, genplantet i Great Southerns subregion Denmark (!), kan give så magisk liflig pinot noir. Kølig, ren, pakket med fine kirsebær, blommeskind og lidt lakrids og med et strejf af fin vanille og nyristet kaffe i eftersmagen. Pletskud
hw06 Harewood, Shiraz. Nogle af Australiens fineste shiraz-druer dyrkes i Frankland River i Great Southern. James Kellie bruger dem til en håndlavet mester-shiraz, der emmer af europæisk storhed med engelsk lakrids, brombær og en imponerende mineralitet som et aftryk af den pulveriserede granit i undergrunden. Lagret på fransk eg, der tilføjer et spor af polynesisk vanille til eftersmagen
hw07 Harewood, Cabernet / Merlot. Et imponerende Bordeaux-blend fra James Kellies rutinerede hænder: 65% cabernet sauvignon og 35% merlot fra Mount Barker, Frankland River og Porongurup-områderne giver en kølig og frisk duft af solbær, eukalyptus-blade og mint. Fadlagringen på fransk eg – nye og brugte – giver lidt vanille og +70%-chokolade som i klassisk Medoc. En fornem vin!
hw08 Harewood, Cabernet Sauvignon, Reserve Gad vide om James Kellie for tiden laver Australiens bedste cabernet? Druer primært fra Denmarks kølige klima giver en vin i perfekt balance med sammenvævede duftmønstre af solbærbusk, tobaksblad, mørk chokolade, mynte og friskspidset blyant. Delikat vanille fra fadet understreger frugten, men tager ikke over. En imponerende vin, man kan fordybe sig i en hel aften

website af atriumWeb ApS - Online markedsføring