Om M. Couvreur, Bourgogne, Frankrig

Skotsk whisky. En ældre, ulasteligt klædt belgier. Kølige kældre i det franske vindistrikt Bourgogne. Nogen sammenhæng? Ja, så absolut – sammenhængen hedder Michel Couvreur.Couvreur begyndte i 1951 (!) som forhandler af de fineste vine fra Bourgogne, men i de sidste fire årtier har det været whisky, han har kastet sit perfektioniske sind over, og i dag er han en levende legende i whiskyverdenen. Helt unikt køber han sine unge whiskies i Skotland (selvfølgelig nøje udvalgt) og lagrer dem færdig i dybe kældre i den burgundiske landsby Bouze-les-Beaune, hvor Couvreur selv bor.

 

MC EN CAVE MAY 08
wh09 Couvreur, Grain Whisky Lavet med en omhu der aldrig ses for Grain. Maltet og umaltet byg, delvis coffey still og potstill. Duften har en anelse jod og mindelser om mandler.
wh10 Couvreur, Overaged Sammenstukket af 54 (!) forskellige single malts med alder mellem 12 og 27 år. Duft af tørrede blomster, tobak, sherry og mandel.
wh11 Couvreur, Intravaganza Ung single malt lagret tre år på Moscatel og Oloroso-fade i fugtig kælder, hvilket giver høj fordampning af alkohol. Derfor kan det lade sig gøre at aftappe som cask strength, 50%. Mandel, grøn te, citrus og abrikos.
wh16 Couvreur, Clerach En ung whisky (ca. 3 år), der ifølge Couvreur helst skal drikkes kølig. Lagret på gamle sherryfade – ufiltreret og reduceret til 43% med Loch Katrine-vand. Masser af mandel, ristet byg og tørrede frugter som abrikos og figen. Urtet, krydret og varm.
wh09 Couvreur, Special Vatting Opskriften er 5% 11års ret tørvet Single malt. 45% 12års lys single malt g 50% 20års mørk sherry lageret. Enorm og frugtig, ulmende med masser af lag og nuancer
wh10 Couvreur, Candid Malt En nyskabelse hos Couvreur. Lagret med fresh filling på bittesmå sherryfade – orientalsk og vinøs på samme tid med et godt og solidt tørvet element og en klingende note af friske mandler. 49% alk.
wh11 Couvreur, Blossming Auld Sherried Den ældeste og mest “sherried” whiskey fra MC faste sortiment.
wh16 Couvreur, Calvados Hr. Couvreur har været så venlig at have et fad Calvados stående i hans kælder, kun til os! fundet af ham og med deres hjælp til hvornår det skal flaske! en helt unik Calva oplevelse!

website af atriumWeb ApS - Online markedsføring