Jenlain
Der er lavet øl på Brasserie Duyck siden 1922. Ialt 4 generationer har været med til at præge bryggeriet. Fra starten i Flandern med Léon Duyck ved roret over Félix og Robert til Raymond Duyck, der i dag leder firmaet, har nøgleordene været kvalitet, tradition og udvikling. Jenlain brygger på den nordfranske tradition for bière de garde (gemmeøl), der betegner kraftige fyldige øl. Kvaliteten er sikret bl.a. ved gammeldags brygning på kobberkedler. Og den vigtigste faktor – tiden – drømmer man slet ikke om at gå på kompromis med. Øllet får selvfølgelig lov til at hvile og modne i lang tid, inden den tappes på flaske.

Bière de Garde stammer fra gamle hjemmebrygstraditioner i det fransktalende Flandern. Som øltype er det oprindeligt en landøl, der  blev brygget på gårdene i vinterhalvåret med det formål at have en fyldig og forfriskende øl til sommerens og efterårets høstarbejde. Bière de garde overgæres som oftest ved middelhøje temperaturer omkring 15 grader.
Brasserie Duyck har været foregangsmænd i bevarelsen af Bière de garde. På Duyck anvendes der i dag både en overgær og en undergær (der som noget specielt gærer ved høj temperatur ligesom overgær). Jenlain er gæret i 5 dage, hvorefter øllet modner i minimum 40 dage – en tidsramme der gør, at brygget får lov at udvikle sin flotte og sammensatte aroma. Efterfølgende tappes øllet med en meget let filtrering og uden pasteurisering.

Jenlain laver en lang række øl, 0,75 l i champagneflasker og 0,25 l med kapsellukning. For eksempel deres berømte Bière de Noël – juleøl efter nordfransk tradition. Fås kun i nov/dec. Tre slags mørkristet malt og stor cremet fylde med karamel- og appelsinnoter. 6 stjerner i Ekstra Bladet!

Bath Ales
Bath Ales er ét af Englands mest omtalte nye bryggerier. Årsagen er både den tårnhøje kvalitet, det lækre flaskedesign og bryggeriets omfattende tiltag for at brygge bæredygtigt. Bryggeriet er dampdrevet og varmeanlæggene anvender den naturlige varme, der skabes i gæringsprocessen til at opvarme vandet. Restprodukterne fra brygningen gives til de lokale landmænd, som både anvender det til dyrefoder og omdanner det til gødning.

Grundlagt i 1995 er det et ungt bryggeri og det kan mærkes – der eksperimenteres løbende med nye varianter, smage og årstidsbryg. Bryggeriet følger den gode engelske tradition for at lave øl med forholdsvist lave alkoholprocenter, så fokus er på harmoni, friskhed og letdrikkelighed.

Golden Hare – frisk, læskende og ren med flot bitterhed, gyldne glimt, lidt honning og citrusskal i duften. En ideel øl til lette retter og som stand alone drink.

Bath Ales’ bud på en forfrisker, der også smager af noget! 4,4% alk.

Ginger Hare – Spørgsmål: Den perfekte øl til sushi? Svar: Ginger Hare. Frisk og ren med let bitterhed, citrusskal og et spicy element fra den friske ingefær, der er brygget med. Hvede og byg i forening. 3,9% alk.

Gem – er juvelen i Bath Ales’ sortiment. En ærkeengelsk øl med en fantastisk harmoni mellem bitterhed og sødme! Duft og smag af malt og karamel. Særlig velegnet til kødretter.

Brygget på Maris Otter-byg og Goldings-humle fra Kent. 4,8% alk.

Dark Side – Fuggles hedder en hæderkronet engelsk humle, der optræder i denne mørke, mættede stout. Espresso, chokolade og malt er gennemgående i duft og smag. Fyldig uden at være tung. 4,0% alk.

Bounders – englændere kan noget med cider. Også hos Bath Ales, hvor de bedste Somerset-æbler indgår i en medium dry, karakterfuld og syngende ren cider, der får én til at glemme alt om sodavand! 4,5% alk.

Barnsey – er en klassisk bitter brygget på både hvede og byg. En anelse chokolademalt tilsat, der giver mørke, sødmefulde noter. Lokal Bramling Cross-humle. Smag er tør med enkelte røgede elementer. Genial madøl – fx til braiseret svin. 4,5% alk.

La Choulette
La Choulette er grundlagt i 1885, og drives i dag som dengang i en meget gammeldags og traditionel ”bondegårdsstil”. Specialiteten er de såkaldte Bières de Garde, der er fyldige, rige øl, der endda kan blive bedre ved lagring. Det lille bryggeri drives af Alain Dhaussy og hans kone Martine. Alain har haft bryggeritraditionen tæt på sig gennem hele livet – hans bedstefar var nemlig også brygger på La Choulette. I slutningen af 1970‘erne købte Alain selv bryggeriet og har siden ført det videre i den gamle traditionelle stil, der har gjort bryggeriet kendt som et af Frankrigs allerbedste.

Choulette laver en lang række øl, 0,75 l i champagneflasker og 0,25 l med kapsellukning. For eksempel Ambrée i den fyldige, klassiske Bière de Gardestil. Kobberfarvet og fyldig, noter af karamel, kaffe og svesker. Rig eftersmag! Har vundet et utal af priser. 8% alk.

website af atriumWeb ApS - Online markedsføring