Om Nik Weis, Mosel, Tyskland

Det er flydende kulturarv, det her! Nik Weis ligner hvad han er: En sund mand i sin bedste alder med sans for hvornår noget smager godt. Spørger man ham selv, bor og arbejder han i verdens sande centrum, en ubesværet spytklat fra Mosel-floden. Som tredje generation på St Urbans-Hof i Leiwen forvalter han en betydelig tradition og kultur, der viser sig fra de dagligdags rieslingvine og til de eksklusive søde vine fra de navnkundigste marker. Fingeraftrykket fra Nik er florlette og ubesværede vine, der bare skyller ned og hvis duft af pære, hvide blomster og skifer man alligevel kan forsvinde i en hel aften. Mindst 20 gange har St Urbans-Hof fået 94 point eller derover af Parker og ligger i den absolutte, tyske elite.

ww01 Urban Riesling Entry level vin fra Nik Weis, Urban riesling har en smule restsukker der gør den ideal til en god forårs dag I solen – eller måske til asiatiske retter?
ww02 Riesling  Husets Gutswein, klassisk Mosel riesling! Dynamisk, Tør og altid til at drikke!
ww03 Schiefer  Denne vin er et pragt eksempel på hvordan Riesling er dyrket på skiferholdig jord. Nik Weis har brugt Riesling fra forskellige steder i Mosel som indeholder de forskellige typer Skifer (røde, blå og sorte skifer)
ww04 Wiltinger Når Nik Weis skriver “Alte Reben” på etiketten så mener han det for alvor, stokkene fra ikoniske by er plantet i 1905 – vel og mærke på ikke podet vinstokke, altså Riesling I sin mest ægte form. Vinen er stor og kompleks med noter af hvide blomster, pære, grønne æbler og et hint af kvæder, en flot syre bakker flot op!

website af atriumWeb ApS - Online markedsføring