Om Montepeloso, Toscana, Italien

Fabio Chiarelotto er en vinfilosof, der går sine egne veje. Mens de fleste af Maremmas producenter gerne dyrker i dalen, klatrer Fabio op ad skråningerne, hvor vinene får uhørt mineralitet, nerve og liv på et helt andet niveau. De lerede, fossilerede jorde har han beplantet med både Sangiovese, Alicante, Montepulciano, Cabernet Sauvignon og Marselan og blandingen skifter mellem hans forskellige vine fra år til år. Fabio er en upcoming star i området og hans vine er stadig regulære kup ift nabogården Tua Ritas 100-pointsvine.
Fabio siger: “Our approach to viticulture is organic but we are not certified. we never use herbicides.”

mon01 Aqou “Absurd høj kvalitet for pengene,” skriver Parkers mand i Toscana om Fabio Chiarelottos formidable introvin fra de lerede jorde i Maremma. Mørk, men afbalanceret, fyldig, men mineralsk. 91 point Antonio Galloni (Vinous) og 93 point fra James Suckling.
mon02 Eneo Den sangiovese-dominerede Eneo fra Fabio er én af Maremmas mest forførende vine. Silkeblød og kompleks, kraftfuld og elegant. Et mesterstykke slet og ret. ‘Højeste vurdering’ i Penge & Privatøkonomi okt/2016, hvor den blev vurderet til at burde koste 506 kr.
93 Point fra Antonio Galloni
93 Point James Suckling
92 Points Wine Specator
92 Point Vinhulen
★★★★★ Gastro
mon03 Nardo 94 point fra Galloni og Veronelli, 95 point fra James Suckling. Fabio har ramt plet i 2011 med sin Nardo på næsten lige dele Montepulciano og Sangiovese. Hedonistisk og rig, men hele tiden med fedmen holdt i ave af terroirets markante mineralitet.
mon04 Gabbro Cabernet i Sassicaia-klassen! 95+ point hos Galloni skriver: “a jewel of a wine.” 2010 var som bekendt en kæmpeårgang i meget af Italien og ikke mindst i Fabios lille landsby Suvereto, hvor hans marker kravler op ad skråningerne. Voldsom vin, der bider skeer med de bedste i hele verden.

website af atriumWeb ApS - Online markedsføring