Om Jean Velut, Champagne, Frankrig

Engang var Montgueux regnet som Champagnes svar på Montrachet i Bourgogne – altså den absolutte top og i rig, overdådig stil. I dag er centrum i Champagne flyttet nordpå, men i det sydlige Montgueux laver enkelte bønder stadig eminent champagne på det kalkede terroir. Denis Velut er en af dem og hans champagner tilhører den lille gruppe af must-drink hvis man skal forstå hvad champagne også kan være udover mainstream boblevand. Det er Chardonnay-land, men i sin Brut Tradition inkluderer Denis en femtedel Pinot.

Brut Tradition er citrusmarineret mineralitet, salt og rig med en insisterende vægt på tungen. Ikke sød, men med så modent druemateriale, at de alligevel forekommer rund og nem at drikke. Ægte håndværksvin, der senest har fået Parkers mand i Champagne op at ringe med klokken.
Vi har købt en lille mængde – mere kan man ikke få ud af Denis, der aldrig producerer over 30000 flasker om året.

ve00 Tradition.Wow, en introchampagne fra Velut-familien! Ren som sne i Lapland med citrusolie, kridt og korianderfrø. Rund, fyldig og letdrikkelig i munden. 91 solide parkerpoint
ve01 Blanc de Blanc.Fremragende blanc de blancs fra Velut. Tindrende ren og salt mineralitet, æbleskræl, limesaft og kridt. 92 point fra Parker.
ve04 Millisme2007.Kun i de bedste år og kun fra de bedste hvide druer på ejendommen laver Velut-familien årgangschampagne. Senest i 2007 og med mellemtiden tilbragt på gærresterne, så vinens karakter af brioche, malt, anis, kantarel og syltet pære kommer frem. Enestående flot vin!
 

website af atriumWeb ApS - Online markedsføring