Champagne Cattier

Det familiejede hus Cattier har status af 3/4-stjernet producent i Robert Parkers Wine Buyer’s Guide, og lægger sig dermed i samme liga som giganterne Moët & Chandon, Veuve Clicquot og Billecart-Salmon! Cattiers prisniveau er bare noget lavere! Verdens største champagnekender, Richard Juhlin, er også fan – og mener endda at husets topcuvee Clos du Moulin er en af Champagnes bedst bevarede hemmeligheder. Så god er den!

Cattier har hjemme i byen Chigny-les-Roses i Montaigne de Reims, som i altovervejende grad er pinot-land. Der er altså tale om et hus med en fyldig stil, hvor den tætte frugt altid er flot tæmmet af en læskende friskhed.

ch00 Champagne Brut Icône40% Pinot Noir, 35% Pinot Meunier og 25% Chardonnay. Højt indhold af ældre reservevine. På den måde opnås en kompleksitet og dybde, som man normalt kun finder i dyrere cuveer. Samtidig er den præget af intens friskhed og stor elegance i den fyldige mousse.“Det er en Champagne til fest og farver. Livligt brus, ren mild smag, velplaceret syre. Alsidig og velsmagende mellemvægter, der forener medfødt elegance med en ret robust krop. Bruset og syren er dens store styrker. Den strækker fra aperitif til kødret og er ikke mindst en raffineret ledsager til fisk/skaldyr.”– Henrik Oldenburg5 stjerner Vinavisen.dk og 5 stjerner Winelab: “Duft af modne jordbær, lidt bark og et mineralsk og floralt touch. Smagen har masser af ristede hasselnødder og skovjordbær. Flot frisk vin med en dejlig syre. Rigtig pæn og autentisk champagne til 250,–. Til den pris er det efterhånden svært at finde god champagnekvalitet, men her er en klar undtagelse.”
ch12 Champagne Brut QuartzBrut Quartz er noget helt særligt, idet den ‘ukendte’ drue i Champagne – Pinot Meunier – får lov at spille hovedrollen med 50% af druerne i denne vin. Det er en utrolig flot og mineralsk stil, der derfor præger Quartz, som også har 30% Pinot Noir og altså kun 20% hvid Chardonnay i sig. Gylden, toastet og med syltet pære, hvide ribs, fersken og biscuitbund er det en genial aperitifchampagne, der også kan bære lyst kød – fx en højkvalitetskylling i flødesovs!
ch01 Champagne Brut 1er CruSammensat af 3/4 pinot noir og pinot meunier og 1/4 chardonnay. Blomster, citrus, briochebrød, men også en kerne af gylden karamel og et strøg af røde bær gør sig gældende – og smagen er tør, elegant, lang, dyb og nuanceret.Fine Champagne Magazine / International The 100 best Champagnes: Cattier Brut 1er cru : 90/100 “A deep golden yellow colour with green tints. Rich and toasty. Superbly smooth.”
ch02 Cattier Glamour 1er Cru5 år ‘sur lie’ = stor fylde. Højere sødme (25 g dosage)
ch14 Champagne Brut Rosé 1er CruGenial rosé udelukkende fra Premier Cru-marker!
ch03 Blanc de Blancs 1er Cru100% Chardonnay og intens fylde med vanille, lime og abrikos. Sprød.
ch04 Cattier Vintage 1er Cru2005.Højt vintageniveau. Intense og velafbalancerede champagner med masser af karakter.
ch03 Cuvée Renaissance Prestige 2005Elegant og kraftfuld champagne med alder og masser af overskud i den fyldige og cremede mousse. Navnet hentyder til at det er druer fra særligt gamle stokke, der anvendes til denne vintage-cuvée, som er et skoleeksempel på lagret champagnes fortrinligheder.
ch10 Cattier Blanc de Noirs100% Pinot Noir.Dyb, tæt og lækker.
ch06 Clos du Moulin2003/2004/2005Cattiers legendariske prestigecuvée. Prisen er nærmest latterlig lav ift. Dom Perignon, Krug og de andre på samme niveau.

website af atriumWeb ApS - Online markedsføring